Houtrot herstel

Tijdens de schilderbeurt rondom uw woning kan het zijn dat een houten deel door weersinvloeden is aangetast. Wij kijken afhankelijk van de situatie wat de passende vervolgstappen zijn. Vaak worden delen dan verwijderd en opgevuld met hout of een geschikt vulmiddel.

Hoe herken ik houtrot?

U herkent houtrot aan een bruine of zwarte verkleuring op (met name) ongeschilderd hout. Ook is het hout zachter dan normaal en brokkelt het gemakkelijk af. Houtwerk dat tekenen van houtrot vertoont kan het beste zo snel mogelijk hersteld worden. Anders kan het zijn dat het hele houtwerk vervangen moet worden.

Oorzaken houtrot

De grootste oorzaak van houtrot is vocht. Als er teveel vocht in het hout komt, en het kan er niet uit, dan kan het gaan rotten. Bij hoge temperaturen en veel vocht kunnen er schimmels in het hout komen. Zorg daarom altijd dat houtwerk dat in aanraking komt met vocht goed onderhouden wordt en dat het schilderwerk op orde is.

Glas

Is er een ruit stuk en wilt u deze vervangen hebben? Of wilt u de isolatiewaarde van uw huis of bedrijfspand verhogen door ander glas toe te passen? Tijdens ons schilderwerk kunnen we gemakkelijk ook een aantal ruiten vervangen indien gewenst. We helpen u er graag bij. Ook met advies over welk glas u het beste kunt gebruiken helpen we u graag.

Contact

Vragen of suggesties? Vul het formulier in en we komen zo snel mogelijk bij u terug. 

Contact
Naam
Naam
Voornaam
Achternaam