Schunselaar / Op zoek naar een schilder?

Op zoek naar een schilder?

Schilderwerk is een belangrijk onderdeel in het onderhouden van woningen en bedrijfspanden. Naast dat strak schilderwerk er goed uit ziet, helpt het juiste schilderwerk ook materialen te beschermen. Schunselaar is specialist op het gebied van schilderwerk en alles wat met onderhoud te maken heeft.

Welke types schilderwerk zijn er?

Voor zowel binnen- als buitenschilderwerk kunnen wij u helpen!

Schilderwerk is er in alle vormen en maten. Van het schilderen van kozijnen, trappen en meubels tot het spuiten van gevels en het verfen van muren. Een belangrijk verschil zit er tussen het schilderwerk voor binnen en voor buiten. Buiten heeft het weer invloed op het materiaal. Het is daar extra belangrijk om het juiste materiaal op de juiste plaats te gebruiken.

Wij zijn uw specialist op het gebied van schilderen en weten alles over de juiste materialen voor uw klus. Meer weten? Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Binnenschilderwerk

Binnenschilderwerk gaat vaak langer mee dan verf buiten. Een geschilderde muur kan tot wel zeven jaar mee. Oppervlakken die eerder slijten, zoals bijvoorbeeld de trap, moeten wat vaker van een nieuwe laag voorzien worden. Maar slijtage hoeft niet de enige reden te zijn voor vernieuwing. Soms wil je gewoon even iets anders op de muur.

De belangrijkste onderdelen van binnenschilderwerk zijn muren, trappen, plafonds, kozijnen en deuren. Deze types kunnen uit verschillende materialen bestaan. De juiste verf en behandeling zijn van belang. We helpen u graag.

Kleuradvies

Het is vaak moeilijk voor te stellen hoe een bepaalde kleur zich in een ruimte verhoudt. Een kleur kan aanspreken, maar of het ook mooi is in uw woning of bedrijfspand is de vraag. We helpen u daarom graag bij de keuze voor de juiste kleur. Maak gerust een afspraak bij ons op kantoor om uw wensen door te spreken. Samen komen we tot een juist kleuradvies.

Verfspuit

De verspuit zetten wij graag in bij een oneffen ondergrond en bij het verven van hele grote oppervlaktes. De spuit stelt ons in staat op snel en efficient te werken met een strak en egaal resultaat. Een ideale oplossing bij bijvoorbeeld muren met grof spakwerk. Heeft u schilderwerk dat u met een verfspuit wilt laten doen? Wij staan graag voor u klaar. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk is onderhevig aan de weersomstandigheden en gaat hierdoor tot ongeveer 5 jaar mee. Regen, wind, vocht en de zon zorgen ervoor dat de materialen van uw gevel werken. De juiste verf zorgt voor een bescherming van het materiaal. Met name houtonderdelen zoals kozijnen en gevelbeplating kunnen beschadigd raken wanneer er vocht in komt. Juist onderhoud is daarom erg belangrijk.

Het opnieuw schilderen is een belangrijk onderdeel van de bescherming, maar ook het schoonhouden van geschilderd houtwerk is belangrijk. Hierdoor gaat de verf en daarmee het houtwerk langer mee.

Behang

Behang kan een mooie aanvulling zijn op het interieur. De prints, kleuren en motieven van behang kunnen een ruimte echt tot leven brengen. U kunt kiezen voor behang met een structuur, behang met een patroon of bijvoorbeeld fotobehang.

Wat past het beste bij uw interieur? We helpen u graag. Advies over behang nemen we ook graag mee in ons kleuradvies.

Glasvezel of vliesbehang

Behang kan ook functioneel ingezet worden. Bijvoorbeeld in de vorm van glasvezelbehang (vliesbehang) of renovlies. In nieuwbouw woningen wordt vaak renovlies behang ingezet om behangklare muren af te werken. In de eerste jaren werkt een woning nog en is het niet handig om te stucen. Er zullen nog scheuren ontstaan. Renovlies is dan een goed alternatief. Het is goed overschilderbaar en oogt strak. In sommige gevallen kan behang ook geluidsdempend werken.

 

Vloer coaten

Een vloer coaten doe je wanneer je een stijlvolle, slijtvaste en onderhoudsvriendelijke vloer wilt. Een gecoate vloer kan tegen vocht, vuil en (schoonmaak) chemicaliën. Een vloer kan transparant gecoat worden, maar kan ook in elke gewenste RAL-kleur geverfd worden. Daarnaast kan een vloercoating ook anti-slip zijn. Vloercoating wordt veel toegepast in de industrie, maar kan bij gebruik op de juiste manier ook een industrieel effect voor in woningen nabootsen.

Een vereiste voor een strak gecoate vloer is wel dat de ondergrond oneffen is. Als dat niet zo is, bestaat er de kans dat er oneffenheden zichtbaar worden. Dan kan het verstandig zijn om de vloer eerst te egaliseren.

Glas

Is er een ruit stuk en wilt u deze vervangen hebben? Of wilt u de isolatiewaarde van uw huis of bedrijfspand verhogen door ander glas toe te passen? Tijdens ons schilderwerk kunnen we gemakkelijk ook een aantal ruiten vervangen indien gewenst. We helpen u er graag bij. Ook met advies over welk glas u het beste kunt gebruiken helpen we u graag.