fbpx

Schunselaar / (Ver)bouw

(Ver)bouw

Wilt u nieuwe kozijnen, een (inbouw)kast met schuifdeur of bijvoorbeeld een schuifpui laten zetten? Met onze (ver)bouw tak gaan we veel verder dan het schilderwerk alleen. We zijn uitermate handig met hout, maar ook met andere materialen kunnen wij goed overweg. We helpen u graag bij timmerwerk en herstelwerkzaamheden in en om uw huis, VVE of bedrijfspand. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Timmerwerk

Bent u op zoek naar timmerwerk voor uw huis, VVE of bedrijfspand? Wilt u bijvoorbeeld een dakraam laten zetten, nieuwe deuren en kozijnen laten plaatsen of een schuifpui laten zetten? Wij zijn gespecialiseerd in timmerwerk en onderhoud. Ook als u op zoek bent naar maatwerk meubels bent u bij ons aan het juiste adres.

Bij timmerwerk is de kennis van materialen erg belangrijk. Welk type hout kunt u bijvoorbeeld het beste gebruiken voor een maatwerk meubel? Wij adviseren u graag. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op voor het maken van een afspraak om uw wensen door te spreken.

Houtrot herstel

Hebben uw kozijnen lang geen onderhoud gehad en is er sprake van houtrot?Wij helpen u graag bij herstelwerkzaamheden in en om uw woning of pand.

Hoe herken ik houtrot?

U herkent houtrot aan een bruine of zwarte verkleuring op (met name) ongeschilderd hout. Ook is het hout zachter dan normaal en brokkelt het gemakkelijk af. Houtwerk dat tekenen van houtrot vertoont kan het beste zo snel mogelijk hersteld worden. Anders kan het zijn dat het hele houtwerk vervangen moet worden.

Oorzaken houtrot

De grootste oorzaak van houtrot is vocht. Als er teveel vocht in het hout komt, en het kan er niet uit, dan kan het gaan rotten. Bij hoge temperaturen en veel vocht kunnen er schimmels in het hout komen. Zorg daarom altijd dat houtwerk dat in aanraking komt met vocht goed onderhouden wordt en dat het schilderwerk op orde is.