Schunselaar / Glas

Glas

Is er een ruit stuk en wilt u deze vervangen hebben? Of wilt u de isolatiewaarde van uw huis of bedrijfspand verhogen door ander glas toe te passen? We helpen u er graag bij. Ook met advies over welk glas u het beste kunt gebruiken helpen we u graag. 

HR++ glas

HR+++ glas

Draadglas

HR glas: wat is het?

HR++ of HR+++, wat is het verschil? HR staat voor hoogrendement. Het aantal plusjes geeft aan om hoeveel rendement het gaat. Het rendement staat hier voor het terugverdienen van de investering door een betere isolatie. Hierdoor kan er bespaard worden op energiekosten.

Dubbel of driedubbel?

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten. De tussenruimte tussen de glazen, bestaande uit lucht of edelgas, zorgt voor isolatie. HR+++ glas bestaat, zoals de plusjes al aangeven, uit drie lagen. Dit verhoogt de isolatiewaarde. Driedubbel glas is duurder in aanschaf dan dubbel glas. Daarnaast is het ook zwaarder in gewicht. Het is daarom goed om te bekijken of glas één op één vervangen kan worden. 

Draadglas

Heeft u glas met extra bescherming nodig? Dan kunnen we ook draadglas voor u plaatsen. Dit is glas met een bewapening van metalen draden in een vierkant rasterpatroon. Wanneer de ruit breekt, worden de scherven bij elkaar gehouden door de bewapening. 

Wanneer draadglas?

Draadglas wordt met name gebruikt bij plaatsen waar gebroken glas verwonding kan opleveren. Bijvoorbeeld bij glas in daken of bij deuren die dicht kunnen slaan. Ook wordt er soms gekozen voor draadglas op plaatsen waar de wens is dat het glas minder doorzichtig is, zoals bij een voordeur. Ook kan het glas helpen bij extra bescherming bij brand. Brand kan zo minder de kans krijgen om naar een andere ruimte over te slaan.